Hoe de werkplek van invloed is op je stresslevel

Neem een ​​moment om jezelf een eerlijke vraag te stellen, voel je je gestrest?

Of het nu gaat om werk, je persoonlijke leven, familie of vrienden, er zijn zoveel verschillende gebieden in ons leven waar stress kan binnensluipen. De realiteit van deze vraag is dat slechts één op de vier mensen zal zeggen dat ze niet gestrest zijn. Bij de voorbereiding van een presentatie op de IFMA World Workplace-conferentie heeft EUA een enquête bij derden opgezet om input te verzamelen van meer dan 500 werknemers in de VS. De studie onderzocht de tevredenheid van werknemers in relatie tot hun werkomgeving en hoe zij hun werkgerelateerde stressniveaus beschouwden. Uit onze enquête bleek dat 75 procent van de respondenten matige tot hoge werkgerelateerde stressniveaus rapporteerde. We correleerden stressniveaus met degenen die e-mails checken en taken uitvoeren buiten de normale werkuren (matig) met degenen die laat blijven en regelmatig buiten de normale werkuren werken om de zakelijke eisen bij te houden (hoog).

De ongebreidelde verspreiding van stress in relatie tot werk, in het bijzonder het Burnout-syndroom, is een serieus probleem dat wereldwijd meer open wordt besproken. Eerder dit jaar heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het Burnout-syndroom geïdentificeerd als een beroepsfenomeen in de internationale classificatie van ziekten. De WHO beschrijft Burnout-syndroom als gevoelens van uitputting of uitputting van energie, gebrek aan betrokkenheid bij iemands werk en verminderde werkzaamheid of prestatie.

Wat heeft de werkomgeving te maken met stress?

De fysieke omgeving kan een grote rol spelen in onze dagelijkse werkervaring. De werkplek is een plek voor focus, een plek voor samenwerking en een plek om dingen voor elkaar te krijgen en zaken vooruit te helpen. De fysieke werkomgeving kan echter zoveel meer zijn dan dat - het kan een plek zijn waar vertrouwen wordt opgebouwd, ideeën worden gedeeld en innovatie bloeit. Bij het horen van de Gallup-enquête van 2018, waarbij 85 procent van de werknemers niet op het werk betrokken of actief betrokken is, vraag ik me af welke rol de fysieke ruimte hierin speelt en zou het Burnout-syndroom een ​​ander ingrediënt kunnen zijn in het ontmoedigende onderwerp stress.

Bij het ontwikkelen van een werkplekstrategie houdt dit in dat we inzicht krijgen in de bedrijfsdoelstellingen van een organisatie terwijl ze aansluiten bij hun mensen, plaats en technologie; waar de mensenkant van de vergelijking de unieke culturele kenmerken van die organisatie zijn. We hebben vijf drijfveren geïdentificeerd voor een betrokken werkplek die positieve effecten hebben op de betrokkenheid van medewerkers. Bij het ontwikkelen van een strategie met een klant, benutten we deze elementen in ons onderzoek naar de werkomgeving en kunnen we snel mogelijkheden identificeren voor verbetering van de werkomgeving.

Toen ik de gegevens voor dit onderzoek begon in te graven, begon ik te kijken naar de mensen met de hoogste werkgerelateerde stress en ik wilde weten, zijn er correlaties tussen degenen die hoge stress ervaren en hun ontevredenheid met hun werkomgeving? Wat ik in het onderzoek ontdekte, was dat drie van de stuurprogramma's [Veiligheid + Beveiliging, Kennisuitwisseling en Welzijn] een aantal geweldige kansen bieden voor het aanpakken van potentiële stressoren op de werkplek die we vandaag misschien nog niet overwegen.

Veiligheid + beveiliging

Als we zeggen Veiligheid + Beveiliging hebben we het over meer dan alleen fysieke beveiliging, we kijken ook naar psychologische beveiliging. Kijkend naar personen die het hoogste niveau van stress rapporteerden, ontdekte 30 procent dat ze niet de juiste hoeveelheid afleidingsvrije ruimtes in hun werkomgeving hadden. Dit deed me ineenkrimpen, omdat veel recente studies en artikelen uit de open werkomgeving zijn gekomen en toen ik in onze gegevens een verband zag tussen hoge stress en afleidingsvrije ruimtes. Maar ik ben er vast van overtuigd dat onze grootste vijand in de zoektocht naar focus in een open kantooromgeving niet de aard van de fysieke ruimte is, maar de cultuur die die ruimte bewoont.

Wacht, wat was dat? De cultuur zeg je? Waarom ja!

Bijvoorbeeld: een klant die we onlangs hebben opgemerkt, was gewend aan hoogmuurcabines met privékantoren en een cultuur van regelmatige tweevoudige, spontane vergaderingen aan hun bureaus, op de kopieermachine, in de gang en overal daar tussenin. De ironie van al deze spontane ontmoetingen is dat tijdens onze observatieperiode de meeste vergaderzalen grote blokken leeg bleven; toch vonden velen in focusgroepgesprekken dat er een tekort aan vergaderzalen was.

Toen we hen overgingen naar hun gewenste toekomstige ruimte, werkten we samen met hun managementteam om Radical Candor met hun teams te hebben rond gedrag in hun huidige werkomgeving en acceptabel gedrag in hun nieuwe werkomgeving. Een van de belangrijkste aandachtspunten: als samenwerking overal blijft plaatsvinden, in een meer open werkruimte, hoe kunnen ze dan hun focusbehoeften aangeven? Terugkijkend naar die artikelen over de open werkomgeving, vraag ik me af, zijn gedragsveranderingen in de werkomgeving ooit besproken? We zijn tenslotte gewoontedieren en tenzij we openlijk met elkaar kunnen praten over nieuwe manieren van werken om nieuwe werkinstellingen het beste te ondersteunen ... Ik kan zien hoe het open kantoor kan falen. Maar met deze kennis en een beetje radicale openhartigheid kunnen we onze teams helpen die hindernissen te overwinnen.

Hoe kan je beginnen met veranderen?

Ik daag je uit om jezelf te blijven vragen, wat is je stressniveau? Ben je tijdens de werkdag getuige van stress in anderen om je heen? Zijn er dingen binnen uw controle die u kunt doen om een ​​positieve werksfeer te creëren? Voor degenen onder ons die betrokken zijn bij het creëren van omgevingen voor onze mensen, moeten we beginnen met het begrijpen van culturele normen en hoe deze onze werknemers dagelijks beïnvloeden. Zodra we dit inzicht hebben opgebouwd, kunnen we een koers uitzetten voor de toekomst. Als we willen dat er een verandering wordt aangebracht, moeten we oefenen wat we prediken, om te helpen met authentieke acceptatie van nieuwe culturele normen en uiteindelijk gebouwde oplossingen die helpen stress te verminderen waar en wanneer we kunnen.
× Kan ik u helpen op WhatsApp?